Ausztriában található a festői Grüner See vagyis a Zöld-tó. A Grüner See környéke tavasszal és ősszel népszerű kirándulóhely, ilyenkor a tó csupán néhány méter mély. Nyáron a Zöld-tó vize olyannyira megemelkedik, hogy az egész völgyet víz árasztja el, és a kirándulók, túrázók helyett búvárok érkeznek. A búvárok a hóolvadás idején akár 10-12 méter mély vízbe is merülhetnek. Mivel a tó a hegyekben lehullott hó olvadékával töltődik fel, a víz tényleg kristálytiszta. Őszig a vízszint lassan visszahúzódik, télen a tó vize szinte teljesen eltűnik. Ez a folyamat minden évben lejátszódik.

A látótávolság néha több, mint 40 méter, de a legrosszabb esetben is számíthatunk 15-20 méterre. Ezt a csodálatos és látványos merülőhelyet akkor érdemes megmerülnünk, ha a vízállás eléri a 4 métert. Hiszen ekkor kerülnek víz alá a padok a sétányon, ekkor találhatsz mezei virágokat, a vízzel elárasztott réteken és fák lombkoronája alá is ilyenkor tudunk beúszni, ami felemelő érzés! Érdemes utunkat május-június hónapra tervezni, ekkor a legmélyebb a víz. Élővilágot pár pisztráng jelenti a kristálytiszta vízben.

Mivel a tó a tengerszint felett, magasan helyezkedik el, merülésünk magassági merülésnek számít, ezért a búvárcomputer használata kötelező. A hely gyönyörű, ezért ha teheted családtagjaidat se hagyd otthon, hiszen amíg Te merülsz, Ők igazi alpesi levegőn fedezhetik fel a környéket.

Figyelmeztetés

Mivel a tó tengerszint felett 770 méterre magasságban fekszik, így minden merülés magassági merülésnek számít, tehát a merüléstervezésnél és a búvárcomputer beállításnál ezt figyelembe kell venni.

Nem látogatható

 • 1 napos kirándulás
 • Haladó búvároknak
 • Minimális túralétszám 6 fő
Mit tartalmaz a túra díja
 • 1-2 parti merülést
 • Oktatói asszisztenciát
 • Palackot és ólmot a merülésekhez
 • Magyar nyelvű idegenvezetést
Mit nem tartalmaz a túra díja
 • Utazás költségét Bp – Grüner See – Bp. útvonalon
 • Búvárfelszerelést, ha nem rendelkezel sajáttal
 • Búvárbiztosítást

Jelentkezem a búvártúrára​

  „Nagyon hálás vagyok Robinak hogy megtanított az alapokra es elindított a búvárkodás utján. Az OWD óta már több különböző tanfolyamot is elvégeztem nála es mindegyikben maximális segítőkészséget és odafigyelés nyújtott. Az elméleti es gyakorlati órák nemcsak érdekesek, de ugyanakkor szórakoztatóak, baráti hangvételűek is.

  Szívből ajánlom mindekinek!”

  Dávid

  „A nyár egy örömteli évszak, az utazáshoz, a szerelemhez és persze a búvárkodáshoz is tökéletes! Foglald le a legjobb időpontot és találd meg a tökéletes bulihelyet profi oktatók segítségével!

  Köszönjük ezt a csodálatos élményt!”

  Viktor

  „Nem számít, milyen messzire kell utaznom, hogy kipróbáljam magam a tengeren! Köszönöm, hogy felkészítettek erre és igazán felejthetetlenné tettétek a nyaralásomat.

  Én és a barátaim nagyra értékeljük a segítséget. Nagyon szépen köszönöm!”

  Zsófia