Stara Novalja egy csendes kisváros Pag szigetén. Az egész település csendes, nyugodt öblök sokaságából áll. Szinte minden ház saját stranddal rendelkezik, így Neked sem fog gondot okozni, ha lubickolni támad kedved. A strandoláson és napozáson kívül a környéken számos helyszínt találhatsz, ahol a víz alá merülve csodálatos világ nyílik meg előtted. Itt találta meg egy helybeli búvár Horvátország egyik legnagyobb víz alatti régészeti leletét, az i. e. 1. századból származó hajó maradványait és több száz amforát.

A búvárbázis Horvátország egyik legszebb homokos öblében, közvetlenül a tengerparton helyezkedik el. Pag sziget Magyarországról nézve közeli horvát úti célnak számít, mivel északról indulva Krk és Rab után a harmadik sziget Pag.

A búvárbázis egy széltől védett öböl partján fekszik, magas, árnyas fák alatt. A nyári forróságban kifejezetten kellemes itt hűsölni, a kényelmes nyugágyakban. A családias búvárbázis minden igénynek megfelel. Itt valóban figyelnek Rád! Mivel a szállások a bázis közelében vannak, gyalog pár perces sétával, kényelmesen ide érsz, de ha időben jelentkezel akár a bázison is kaphatsz egy kellemes szobát.

Itt ismeretlen fogalom a cipekedés, hiszen minden pár méterre a tengertől zajlik. A felszerelésedet sem kell hurcolnod magaddal, őrzött boxokban, zárt tárolókban maradhat minden féltett cuccod. Az érkezőnek egy nagyméretű hirdetőtábla jelzi a bázis autós behajtóját. A búvárbázis területén belül nagyméretű kavicsos parkoló nyújt lehetőséget az itt merülő és itt lakó búvárok autóinak a biztonságos parkolásra. A merülőhelyek zöme a 25 km hosszú Lun félsziget északi sziklafalai mellett találhatóak. Dús vegetációjú növényzet, polipok, csigák, sziklahalak és ezüstös halrajok jellemzik ezen merülőhelyeket. Számos roncs, barlang, illetve amforák várják a különlegességre, kalandra vágyó búvárainkat

Így juthatsz el hozzánk

A Pag szigetre a komp Prizna-ból indul, mely a horvát tengerparton található a Senji autópálya lehajtótól 55 percre. A komp menetideje mindössze 15 perc. A Pag szigeti oldalon a kompkikötőt Zigljen-nek hívják. Május elejétől óránként mennek kompok Pag a szigetre, de a főszezonban 3-4 komp is közlekedik folyamatosan, így többnyire alig van várakozási idő.

A búvárbázis nem csak komppal, hanem hídon is megközelíthető. Ebben az esetben Pag szigetet Zadar irányából kell megközelíteni. Ha a búvár ezt az utat választja, akkor nem kell lejönni az autópályáról a Senj-i leágazónál, hanem tovább kell haladni még Zadar felé kb. 85 km-t. A Pag szigeti lehajtó után a szigeten még kb. 79 km-t kell megtenni Stara Novalja-ig.

ÉRDEKLŐDJ

 • 3 nap, 4 éjszaka
 • Vizsga és bulimerülésre is van lehetőség
 • Minimális túralétszám 10 fő
Mit tartalmaz a túra díja
 • A négy nyíltvízi, parti vizsgamerülést
 • Oktatói asszisztenciát
 • Búvárfelszerelést, palackot és ólmot a merülésekhez
 • Magyar nyelvű idegenvezetést
Mit nem tartalmaz a túra díja
 • Utazás költségét Bp – Pag – Bp. útvonalon
 • Szállást a kiválasztott helyen
 • Búvárbiztosítást

Jelentkezem a búvártúrára​

  „Nagyon hálás vagyok Robinak hogy megtanított az alapokra es elindított a búvárkodás utján. Az OWD óta már több különböző tanfolyamot is elvégeztem nála es mindegyikben maximális segítőkészséget és odafigyelés nyújtott. Az elméleti es gyakorlati órák nemcsak érdekesek, de ugyanakkor szórakoztatóak, baráti hangvételűek is.

  Szívből ajánlom mindekinek!”

  Dávid

  „A nyár egy örömteli évszak, az utazáshoz, a szerelemhez és persze a búvárkodáshoz is tökéletes! Foglald le a legjobb időpontot és találd meg a tökéletes bulihelyet profi oktatók segítségével!

  Köszönjük ezt a csodálatos élményt!”

  Viktor

  „Nem számít, milyen messzire kell utaznom, hogy kipróbáljam magam a tengeren! Köszönöm, hogy felkészítettek erre és igazán felejthetetlenné tettétek a nyaralásomat.

  Én és a barátaim nagyra értékeljük a segítséget. Nagyon szépen köszönöm!”

  Zsófia