Budapesttől csupán 600 kilométert kell utazod, hogy a horvát tengerpart egyik legszebb városába érkezz. Itt szinte egész nyáron süt a nap, hosszú tengerpartján pedig ameddig ellátsz, fürdőzők sokasága pancsol. Ha a búvárkodás és a strandolás helyett az óvárosi sétákra vágysz, itt megtalálhatod a szűk, kacskaringós macskaköves utcákat és a sok érdekes, akár több száz éves látnivalókat is.

Az egyik leghíresebb műemlék az oroszlános kapu, ami még velencei örökség. Felkeresheted azt a templomot is, amely a város jelképe. Névadója Szent Eufémia a környék védőszentjének számít. A város híres az éttermeiről, kávézóiról és az ajándék boltok sokaságáról. A tengerben megmártózni szinte bárhol lehet, akár a sziklákon kialakított strandon, de sok kiépített terület arra vár, hogy felfedezd.

Rovinj nagyon közkedvelt a búvárok köreiben is. Itt különösen tiszta a víz, és itt találhatóak a legjobb, legizgalmasabb merülőhelyek is. Zátonyok, sziget sokasága, víz alatti barlangok, hajóroncsok stb. Itt található az Európa Titanicjának is nevezett utasszállító hajó, a Baron Gautsch. A 85 méter hosszú hajóroncsot az idők folyamán korallok, szivacsok, polipok, rákok és tengeri csillagok lakták be.

Kedvenc merülőhelyeink

Baron Gautsch

Az 1914. augusztusában tragikus körülmények között elsüllyedt, és egykor az Österreichische-Lloyd Társaság tulajdonában volt három fedélzetes, 86 méter hosszú hajó roncsa a gerincén áll az aljzaton. Az impozáns hajófelderítése valódi roncsmerülő csemege. Maximális merülési mélység 35 méter. A hajóba be is hatolunk. A Baron Gautsch elsüllyedése az Osztrák-Magyar Monarchia történetének legnagyobb polgári hajókatasztrófája volt. A roncsot csak az 1960-as években, több mint öt évtizeddel a hajó elsüllyedése után találták meg. A Baron Gautsch ma az észak adriai térség leghíresebb hajóroncsa, amelynek merülésére messze földről érkeznek a búvárok. Mivel a roncs távol a parttól nagy mélységben fekszik, a merülés csak haladó búvárok számára ajánlható.

Giuseppe Dezza

1912-ben bocsátották vízre az 1920-as évek végén átépített, és Giuseppe Dezza névre elkeresztelt olasz torpedórombolót, amely nem csak az I. világháborúban, hanem a II. világháború tengeri hadműveleteiben is részt vett, annak ellenére, hogy a modern torpedóromboló hajóosztály követelményeinek ekkor már nem felelt meg. 1944-ben ellenséges repülőgépről ledobott bomba küldte hullámsírba. A robbanás ereje kettészakította a hadihajó karcsú törzsét. Légvédelmi gépágyúi mind a mai napig tüzelőállásban merednek a felszín felé, a régesrég tovatűnt Heinkel bombázóracélozva. Az ikerlöveg sziluettjének megpillantása a kékes derengésben drámai élmény. A merülési mélység 27 és 31 méter közötti. A jelentős mélység miatt a hajóroncs felderítése haladó búvároknak ajánlható.

Hans Schmidt

A Hans Schmidt, az egyik legvitatottabb történetű hajó roncsát csak az 1990-es években fedezték fel, halászok elbeszélése alapján. Az első feltevések szerint a hatalmas hajó a II. világháborúban eltűnt olasz teherhajó, az Istra roncsa lett volna. A hajótörténészek egy másik csoportja úgy vélte, hogy a Hans Schmidt az az osztrák-magyar tehergőzös, amely 1898. december 2.-án futott ki Velencéből New York irányába,és még aznap összeütközött egy másik, olasz nemzetiségű gőzössel. Az igazság pillanata csak 1999-ben jött el, amikor egy trieszti roncskutató a hajó belső terében talált leletekből minden kétséget kizáró módon megállapította, hogy az óriási, 113 méter hosszúságú hajó a német Kriegsmarine-ba besorozott felfegyverzett teherhajó, a Hans Schmidt roncsa. A Hans Schmidt 1943 januárjában futott aknára, a Brioni-szigetektől dél-nyugatra, 8 tengeri mérföld távolságra. 41 méteres mélységben, a hajó oldala mellett kiszóródott repülőbombákat lehet találni. Egyes feltevések szerint ezek a hajó rakteréből szóródtak ki, amelyek jelenleg már üresek. A roncs impozáns méreteivel az isztriai térség legnagyobb hajóroncsa. Izgalmas kihívás lemerülni a beszakadt halászhálókkal borított roncsra, amelybe gyakorlott, és roncsmerülő képesítéssel rendelkező búvároknak behatoló merülést is tervezünk. Merülési mélység 32-40 méter. A roncs távol a partoktól, a nyílt tengeren található. A bonyolult körülmények miatt a roncs merülése csak haladó búvároknak ajánlható.

ÉRDEKLŐDJ

 • 3 nap 4 éjszaka
 • Nyíltvízi vizsga és bulimerülés
 • Minimális túralétszám 6 fő
Mit tartalmaz a túra díja
 • A négy nyíltvízi, parti merülést
 • Oktatói asszisztenciát
 • Palackot és ólmot a merülésekhez
 • Magyar nyelvű idegenvezetést
Mit nem tartalmaz a túra díja
 • Utazás költségét Bp – Pag – Bp. útvonalon
 • Szállást a kiválasztott helyen
 • Búvárfelszerelést, ha nem rendelkezel sajáttal
 • Búvárbiztosítást

Jelentkezem a búvártúrára​

  „Nagyon hálás vagyok Robinak hogy megtanított az alapokra es elindított a búvárkodás utján. Az OWD óta már több különböző tanfolyamot is elvégeztem nála es mindegyikben maximális segítőkészséget és odafigyelés nyújtott. Az elméleti es gyakorlati órák nemcsak érdekesek, de ugyanakkor szórakoztatóak, baráti hangvételűek is.

  Szívből ajánlom mindekinek!”

  Dávid

  „A nyár egy örömteli évszak, az utazáshoz, a szerelemhez és persze a búvárkodáshoz is tökéletes! Foglald le a legjobb időpontot és találd meg a tökéletes bulihelyet profi oktatók segítségével!

  Köszönjük ezt a csodálatos élményt!”

  Viktor

  „Nem számít, milyen messzire kell utaznom, hogy kipróbáljam magam a tengeren! Köszönöm, hogy felkészítettek erre és igazán felejthetetlenné tettétek a nyaralásomat.

  Én és a barátaim nagyra értékeljük a segítséget. Nagyon szépen köszönöm!”

  Zsófia