Hatalmas sziklafalakkal körbe ölelt tó Ausztria legmélyebb tava, 191 méter mélységével. A Traunstein (1691 m) lábánál fekvő Traunseenek a rómaiak a „Boldog tó” („lacus felix”) nevet adták. A Traunsee markáns hegyek közt helyezkedik el és éppen emiatt csak néhány helyről megközelíthető. Számtalan szabadidős lehetőséget kínál, lehet itt szörfözni, vízisízni vagy csak egyszerűen fürdőzni tiszta vízében. Bennünket, búvárokat azonban a barlangok és sziklakapuk, itt-ott fellelhető hajóroncsok jobban érdekelnek. A tó egyik legszebb barlangja 50 méter hosszú és közel 10 méter széles, aminek az alján egy hajóroncs is található. Ez a barlang csak hajóval megközelíthető! Az üregi merüléstől a sima óriáslépéses vízbe jutásig, ami akár több méteres magasságból is történhet, számtalan merülési lehetőség közül választhatsz. A víz hőmérséklete elérheti, sőt sokszor a 20 fokot is meghaladja a nyári hónapokban.

A tóhoz viszonylag közel (100 m) tudsz megállni kocsival. A bázis, ahogy ezt már Ausztriában megszokhattuk rendkívül jól felszerelt, zuhany, WC, szauna, stb. áll majd a rendelkezésedre.

A tó környékén nagyszerű túra utak, vannak! Amíg Te búvárkodsz a családtagjaid a tóban úszkálhatnak, napozhatnak a parton vagy kirándulhatnak ebben a csodálatos környezetben! A parti sétautak mellett rengetek a látnivaló, igazi fotózási csemegékre lelhetek! A tó körül kastélyok, kolostorok, villák sorakoznak. Ha van időtök és kedvetek még egy sétahajózásra is betudunk nevezni. Nem csak nekünk búvároknak de kultúra és a gyönyörű táj kedvelőinek is igazi kikapcsolódást nyújt ez a táj! Itt valóban aktívan pihenésre számíthatunk!

ÉRDEKLŐDJ

 • 1 napos búvárkirándulás
 • Haladó búvároknak
 • Minimális túrlétszám 6 fő
Mit tartalmaz a túra díja
 • 1-2 parti merülést
 • Oktatói asszisztenciát
 • Palackot és ólmot a merülésekhez
 • Magyar nyelvű idegenvezetést
Mit nem tartalmaz a túra díja
 • Utazás költségét Bp – Traunsee – Bp. útvonalon
 • Búvárfelszerelést, ha nem rendelkezel sajáttal
 • Búvárbiztosítást

Jelentkezem a búvártúrára​

  „Nagyon hálás vagyok Robinak hogy megtanított az alapokra es elindított a búvárkodás utján. Az OWD óta már több különböző tanfolyamot is elvégeztem nála es mindegyikben maximális segítőkészséget és odafigyelés nyújtott. Az elméleti es gyakorlati órák nemcsak érdekesek, de ugyanakkor szórakoztatóak, baráti hangvételűek is.

  Szívből ajánlom mindekinek!”

  Dávid

  „A nyár egy örömteli évszak, az utazáshoz, a szerelemhez és persze a búvárkodáshoz is tökéletes! Foglald le a legjobb időpontot és találd meg a tökéletes bulihelyet profi oktatók segítségével!

  Köszönjük ezt a csodálatos élményt!”

  Viktor

  „Nem számít, milyen messzire kell utaznom, hogy kipróbáljam magam a tengeren! Köszönöm, hogy felkészítettek erre és igazán felejthetetlenné tettétek a nyaralásomat.

  Én és a barátaim nagyra értékeljük a segítséget. Nagyon szépen köszönöm!”

  Zsófia